Jan Tunteler virtueel kampioen libre bij BVC/WIK

Castricum – Met een goede winstpartij tegen Ferry van Gennip verstevigde Jan Tunteler zijn koppositie in het libre bij BVC/WIK. Met nog twee partijen te gaan is hij virtueel kampioen van de dinsdagavondclub. Terwijl Ferry pas op het eind van de partij zijn normale vorm terugvond, was Jan van acquit af sterk begonnen. Hij bouwde zijn partij rustig en gedegen op. Na de 25 beurten was de winst voor Jan met een stijgingspercentage van 49%, terwijl Ferry door een goede eindspurt toch nog tevreden kon zijn met zijn score. Die leverde hem een stijgingspercentage van 11% op.

Ook Frans Lute liet weer eens zien dat hij het libre-spel goed onder knie heeft, mits hij de vorm en rust kan vinden om in zijn ritme te komen. Doordat Frans als vrijwilliger regelmatig moet invallen als barkeeper, is die rust niet altijd aanwezig. De partij van Frans tegen Charles van de Klis was er één om in te lijsten, want series van 2x 12, 13 en 14 caramboles gaven hem de boost die hij nodig had om de partij winnend af te sluiten. Het resulteerde in een stijgingspercentage van 26%.

Het beste resultaat van de avond was voor Ad Kempers. Hij wist tegen een matig spelende Max Nuijens de winst te pakken met een stijgingspercentage van 56% en de daarbij behorende 15 wedstrijdpunten. Ook Rolf Greshof kon na een zijn partij tegen Hein Kitsz tevreden terugkijken op een puike partij. Zijn winst met een stijgingspercentage van 43% gaf hem veel voldoening. In de driebandencompetitie sprong de partij tussen Jörgen Bolten en Peter Vos er positief uit. Voor Peter was het weer de eerste wedstrijd na weken van afwezigheid. Dat had overigens geen nadelige invloed op zijn spel. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en scoorden boven hun gemiddelde, met als resultaat een remise partij en voor beide 11 wedstrijdpunten. (Foto: Pixabay)

Standen

Stand libre: 1. Jan Tunteler met 226 punten, 2. Max Nuijens met 208 punten en 3. Ferry van Gennip met 200 punten.

Stand driebanden: 1. Cees Burgmeijer met 222 punten, 2. Cor Stroet met 183 punten, 3.Siem Bakkum met 159 punten.