Jan Tunteler en Cees Burgmeijer overtuigend kampioen bij BVC/WIK

Castricum – De gebroken zomer-/wintercompetitie 2021-2022 bij BVC/WIK in de spelsoorten libre en driebanden is ten einde. Op de laatste wedstrijdavond speelden koplopers Jan Tunteler (libre) en Cees Burgmeijer (driebanden) een kampioenwaardige partij. Jan Tunteler speelde tegen Wim van Duin een puike wedstrijd en pakte de winst met een stijgingspercentage van 41%. Cees Burgmeijer boekte een fraaie overwinning op Siem Bakkum met een stijgingspercentage van 38%. Daardoor kon hij 14 wedstrijdpunten toevoegen aan zijn totaal. De beste uitslag van de avond werd behaald door Ad Kempers tegen Jaap de Boer. Ad pakte in spannende partij de winst, vooral door een goede start, die voldoende was om een voorsprong te nemen en te behouden. Na de 25 beurten konden voor Ad 16 wedstrijdpunten bijgeschreven worden, terwijl Jaap ook niet ontevreden was met zijn 11 punten.

Ook Ferry van Gennip was deze avond in vorm, hetgeen ook wel nodig was tegen een sterk spelende Frans Lute. Na een bliksemstart van Frans kon Ferry pas na de tiende beurt langszij komen en ontspon zich een spannende partij. Regelmatig scorend kon Ferry zijn behaalde voorsprong vasthouden tot het eind van de partij. Weliswaar wist Frans in de 23e beurt een serie van vijftien caramboles te behalen, maar dat was niet voldoende voor de winst. Hij behaalde er wel zijn moyenne mee. Voor Ferry leverde de winst hem 13 wedstrijdpunten op en de tweede plaats op de ranglijst. De wedstrijdleider had voor Rien Emmerik twee partijen op het programma staan, die hij met wisselend succes afsloot. Zijn winstpartij tegen Rolf Greshof, met een stijgingspercentage van 28% en de daarbij behorende 13 wedstrijdpunten, waren voldoende om de derde plaats op de ranglijst te veroveren.

Door de vele afwezigen waren er maar twee partijen te verspelen in het driebanden. Buiten de partij van Cees Burgmeijer tegen Siem Bakkum kwam Siem Bakkum ook in actie tegen Cor Stroet. In deze partij kwamen beide spelers niet tot hun normale vorm. (Foto: Pixabay)

Standen

Stand libre: 1. Jan Tunteler met 245 punten, 2. Ferry van Gennip met 213 punten en 3. Rien Emmerik met 211 punten.

Stand driebanden: 1. Cees Burgmeijer met 236 punten, 2. Cor Stroet met 188 punten . 3. Siem Bakkum met 175 punten.