Jaimie van Sikkelerus blikt met gemengde gevoelens terug op Silverstone

Akersloot – Jaimie van Sikkelerus heeft tijdens de eerste wedstrijd van het British Supersport kampioenschap op Silverstone een goede snelheid laten zien. Echter, een agressieve inhaalmanoeuvre in de eerste manche pakte verkeerd uit. Hij kwam samen met de andere rijder ten val. In de tweede manche kwam hij na een slechte start van buiten de top tien terug naar een vijfde plaats.

De voorbereiding op de wedstrijd was perfect verlopen. Het team en de motor lopen gesmeerd en ook Jaimie klokte tijdens de voorbereiding snelle tijden. Het weekend in Silverstone begon positief, want tijdens de trainingen liet Jaimie zien bij de top drie te horen. In de kwalificatie stond hij zelfs met nog twee ronden te gaan aan de leiding en kwalificeerde zich als derde voor de wedstrijd.

In de eerste manche nam Jaimie een goede start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Helaas was hij tijdens de eerste ronde iets te gretig. Hierbij ging hij te vroeg op het gas en kreeg een highsider waardoor vier plaatsen verloren gingen. Op dat moment was er nog niets aan de hand, aangezien er nog zeventien ronden gereden dienden te worden. In de tweede ronde ging hij opnieuw in de aanval en dook binnendoor om de zesde plaats over te nemen. Omdat de andere coureur Jaimie niet zag komen, raakten ze elkaar. Dit resulteerde in een valpartij voor beiden. Dit betekende een nulscore voor Jaimie, waardoor hij teleurgesteld terugkeerde naar het paddock.

In de tweede manche moest Jaimie vanaf de negende plaats starten. Hij kwam niet goed weg en viel terug naar een twaalfde plaats. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en reed scherpe rondetijden. In de laatste ronde stootte hij door naar een vijfde plaats en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

Jaimie heeft goed gereden, maar door de nulscore in de eerste manche niet het resultaat weten te behalen dat er wel in had gezeten. Vandaag en morgen zal Jaimie een test afwerken op het circuit van Oulton, waar over drie weken de volgende wedstrijd op het programma staat. (Foto: aangeleverd)