Jade Wuurman Nederlands Kampioen Omnium Sprint

Limmen/ Amsterdam – Zondag 19 januari werd het laatste Nederlands Kampioenschap van dit baanseizoen verreden in het Velodrome te Amsterdam. Dit supersnelle 200-meterbaantje met zijn steile bochten stond wederom garant voor een dag fantastische wielersport.

Na het zilver op het Omnium Duur van vorige week was het aan de Limmense Jade Wuurman (Alcmaria Victrix) om zich te bewijzen binnen het sprintersgeweld van categorie vijf en zes van de meisjes (dertien jaar). En wat een thriller zou het worden tussen deze dertienjarige meiden.

Na drie onderdelen staat Jade Wuurman gelijk in punten met haar grootste concurrent. In de voorronde en de halve finale ontdoet Jade Wuurman zich met speels gemak van haar tegenstander.

En dan is Jade waar zij moet zijn ‘de finale van het sprinttoernooi’. Die ene wedstrijd die bepaalt of je de kampioen bent of net niet, de dood of de gladiolen, dit is het moment.

Jade Wuurman gooit de trukendoos open en gaat boven in de baan rijden. Met nog anderhalve ronde te gaan neemt de druk toe, maar Jade blijft zo koel als een ijsbeer. Ze gooit zich naar beneden en verrast haar tegenstander volledig. Met heel veel meer snelheid kruist zij voorlangs en slaat meteen een gaatje op de bel van de laatste ronde. Jade is niet meer te temmen en sprint volle bak naar een fantastische overwinning.

De titel die eigenlijk helemaal niet behaald kon worden werd toch binnengehaald. Een fantastische Nederlandse titel voor Jade Wuurman na een enerverende wielerdag. (Foto: aangeleverd)