Internationaal toptalent in Castricum

Genieten van prachtige muziek, gespeeld door jonge, getalenteerde musici, op een historische plek in het eigen dorp. Dat kan ook deze zomer weer. In de Dorpskerk in Castricum klinken op de vrijdagavonden 11, 18 en 25 augustus vanaf 20.00 uur bijzondere klassieke concerten; The International Holland Music Sessions. Ruim honderd zeer getalenteerde muziekstudenten van over de hele wereld zijn deze zomer in Noord-Holland. Zij krijgen les van erkende topdocenten  en geven concerten op 25 locaties om zo een extra stap in hun ontwikkeling te maken. Liza Ferschtman, Paolo Giacometti en Quirine Viersen zijn voorbeelden van TIHMS-deelnemers die hoog zijn gestegen op de ladder van de klassieke muziekwereld. De concerten bestaan uit een combinatie van viool of cello met piano, piano solo en een pianotrio-uitvoering. Vooral de grote klassieke componisten zullen voorbijkomen, bijvoorbeeld Bach, Beethoven, Mozart, Chopin, Debussy.
Het openingsconcert belooft meteen al een hoogtepunt te worden. Aanstormend Nederlands pianotalent Florian Verweij speelt Ljapoenov, Bach en Beethoven. Het Russiche Bell Trio (foto) speelt Mozart en Debussy. Kaarten kunnen worden gekocht aan de kerk of via de website www.tihms.com.
Voorverkoop bij Muziekhandel Borstlap en bij Huize Koningsbosch. Op zaterdag 12 augustus om 11.00 uur is er een gratis ‘voorproefconcert’ in de bibliotheek in Castricum. Het Capriccio Quartet speelt daar Beethoven. Foto: Elena Kochetova.