Internationaal Danstheater in Theater Koningsduyn

„Partita is genieten van tango en Bach”

Castricum – Zaterdag 29 februari is de dans- en muziekvoorstelling Partita van Musica Extrema in samenwerking met het Internationaal Danstheater te zien in Theater Koningsduyn Castricum. Marijke van der Zee, eigenaar van De Zee theaterproducties in Castricum, heeft de voorstelling in een ander theater al gezien en is heel enthousiast.

Marijke: „Alles klopt aan deze voorstelling. Partita is aangekondigd als een dansvoorstelling, maar het is veel meer. Een prachtig samenspel van muziek, tekst en dans. In die volgorde. De voorstelling ontleedt zijn naam aan de partita’s van Bach, stukken voor solo-viool. De componist zelf is de leidraad van de avond. Violiste Tanya Schaap vertelt tussen de stukken door over Bachs leven en werk, en legt ook de link met andere componisten uit.

Partita is een mooie mengeling van muzikaliteit, lichtvoetigheid en dans. Een ontzettend fijne voorstelling om naar te kijken. Alles klopt. Dat er bij een aantal nummers twee heel goede dansers meedoen, geeft een extra dimensie aan de beleving. De drie musici van Musica Extrema spelen ieder voor zich al fantastisch, maar ze hebben samen een heel homogeen geluid. Echt genieten!

De teksten van Tanya zijn me het meest bijgebleven. Ze heeft zich erg verdiept in Bach en ze vertelt met humor. Dat houdt het los. De muziek is heel herkenbaar: stukken die bij een groot publiek bekend zijn en de Piazzola-stukken voegen daar heel mooi bij in”, aldus Marijke.

Tekst: Marja Duin

Zaterdag 29 februari 20.00, Theater Koningsduyn, Geesterhage Castricum, kaarten: www.geesterhage.nl. (Foto: Kim Doeleman)