Interessant herfstprogramma Lees Lokaal Uitgeest

Uitgeest – Zaterdag was het open dag in het Lees Lokaal in Uitgeest. Deze ontmoetingsplek waar iedereen kan komen lezen, kijken en anderen ontmoeten, heeft een half jaar na opening de uitstraling van een echte bibliotheek. Voor 10 euro per kalenderjaar wordt men Vriend van Lees Lokaal en heeft men keuze uit goede en interessante boeken.

Wies de Wit, een van de initiatiefnemers: “Nieuwkomers zijn vaak verbaasd over de mooie boeken en denken dat hier alleen maar oude rommel staat maar dat is beslist niet waar.” Meteen toont zij een stelling waar gloednieuwe boeken prijken die net zijn aangeschaft. Wies: “Waar wij bijvoorbeeld nog wel behoefte aan hebben, zijn grootletter boeken. Dus mochten mensen die kwijt willen, mits in goede staat, dan houden wij ons aanbevolen.”

Buiten het ruilen van boeken zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Zo is er gratis wifi, voor 0,50 cent kan men koffie of thee pakken en mocht je niet weten wat je iemand voor een verjaardag moet geven dan kun je diegene voor 10 euro vriend van Lees Lokaal maken.

Met veel zorg en aandacht heeft Lees Lokaal een herfstprogramma gemaakt waar alle leeftijden zich in zullen kunnen vinden. Zo is er 15 september van 10.00 tot 11.30 uur kleuren voor volwassenen, een steeds meer voorkomend tijdverdrijf dat zo langzamerhand zelfs hip te noemen is. Wel dient men zelf een kleurboek mee te brengen. Tijdens de kinderboekenweek van 5 tot en met 14 oktober is er een workshop Verhalen Schrijven door Paulien van Tol voor de leeftijd 8 tot 11 jaar. Voor kinderen vanaf 9 jaar is er een goochelshow door Guyllaume Wibowo. logopediste Antoinette Govaers is aanwezig op 12 oktober en geeft een cursus ‘Taal leren? Zonder u lukt ’t niet’. Voor 2 euro kunnen ouders, opa’s en oma’s zich inschrijven om te leren over het belang van voorlezen. Eind oktober zullen er schaaklessen voor de jeugd plaatsvinden op de donderdagmiddag. Wies: “Voor informatie over de juiste tijden kan men het beste even binnenlopen of de website in de gaten houden.” Dat Lees Lokaal zeker geen gelegenheid uitsluitend voor ouderen is, bewijst peuter Jasmine die aan de hand van haar vader binnenwandelt. Met een verrukt gezichtje pakt zij een mooi plaatjesboek uit de kast en laat zich met haar knuffel in de gezellige kinderhoek door haar vader voorlezen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Meer informatie: www.leeslokaal-uitgeest.nl. (Monique Teeling)