Inline skaten in Castricum

Castricum – Inline skaten is niet alleen erg gaaf, maar het lijkt ook veel op schaatsen. Het is een goede manier om in de zomer actief bezig te zijn. Kinderen skaten misschien al vaker op een nabijgelegen plein of op de stoep, maar ze leren meer door dit op een bewuste manier te doen. Ook jongeren, tieners en volwassenen kunnen leren skaten op een bewustere manier. Dit kan bij de Vereniging Kennemer IJsbaan.

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen les krijgen bij de Vereniging Kennemer IJsbaan. Op speelse wijze worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het skaten. De trainers gebruiken pionnen, bruggetjes en verzinnen allerlei spelletjes om uw kind de vaardigheden van het skaten bij te brengen. De inline skatelessen voor de jeugd worden gegeven vanaf zaterdagochtend 7 mei tussen 10.00 en 11.00 uur op het afgesloten parkeerterrein van het Bonhoeffer College.

Er is ook ruimte voor jongeren boven de 12 jaar om mee te skaten. Zij skaten dan mee in de groep vanuit het wedstrijdschaatsen, maar iedereen doet dit individueel op zijn eigen snelheid en kunnen. Deze groep skate ook op het parkeerterrein van het Bonhoeffer College maar dan van 09.00 tot 10.00 uur. Aanmelden kan via www.vkij.nl en hier is ook meer informatie te vinden. Heeft u verdere vragen? Dan kunt u een bericht naar jeugdschaatsen@vkij.nl sturen.(Foto: Vereniging Kennemer IJsbaan)