Initiatievencafé Castricum op 25 februari in clubMariz Lounge

Castricum – Vrijwel iedere laatste vrijdag van de maand wordt het Initiatievencafé Castricum georganiseerd. Inwoners, ondernemers en politici die een goed idee hebben of graag geïnspireerd willen raken, worden door initiatiefneemster en gastvrouw Mariska Tauber van harte uitgenodigd. Tijdens het Initiatievencafé pitchen startende en gevorderde initiatiefnemers, hun idee en hulpvraag. De aanwezigen in de zaal kunnen luisteren, inspiratie opdoen, netwerken en/of initiatiefnemers helpen met hun ideeën.

Het doel van het Initiatievencafé Castricum is ondernemers, initiatiefnemers, politici en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen om elkaar te leren kennen en in gesprek te gaan. Na afloop van de pitchen is er een (netwerk)borrel waar wellicht de fundering gelegd kan worden voor een mooie samenwerking. Het initiatievencafé start aanstaande vrijdag om 17.00 uur in clubMariz Lounge aan de Dorpsstraat 72. Mede omdat het de eerste dag zonder beperkingen voor de horeca gaat worden, zal het een feestje worden.

Rolien Eikelenboom – Kids in Concert

Kids in Concert is een uniek muzikaal spektakel dat op 18 juni gaat plaatsvinden in de grote zaal van sporthal De Bloemen. Honderden kinderen van diverse basisscholen uit de CAL-gemeente en alle brugklasleerlingen van het J.P. Thijsse College zullen u vocaal verrassen. Samen met een professionele live band onder leiding van Shane van Schoonhoven zullen de kinderen zoveel mogelijk geld bij elkaar zingen voor de stichting Cystic Fibrose. Vrijdag neemt Rolien u mee in de voorbereidingen van dit fantastische project.

Marleen Heeman – De Transitie Academie

Transitie Castricum laat met concrete projecten mogelijkheden zien om circulair, meer bio-divers en meer lokaal te kunnen leven. Zorgvuldig omgaan met energie en grondstoffen. Innovatieve manieren voor minder afval, en hergebruik. Voorbeelden hiervan zijn het Repair Café, het Soep Café, Sakkie’z, ruilhandel en het gezamenlijk planten van bomen. Er is veel te leren en te winnen als je nieuw gaat denken. Kennis over onderwerpen, maar ook vaardigheden en veranderen van gedrag. De Transitie Academie zal laagdrempelige workshops ontwikkelen, trainingen geven om effectief te worden in transitie. Met en van elkaar leren. Meer lezen? www.transitiecastricum.nl.

Otto Bruschke – Dorpsplein Limmen

Otto Bruschke gaat namens de Stichting Dorpshart Limmen praten over de ideeën voor een Dorpsplein Limmen. Omdat er te veel sluipverkeer door de Dusseldorperweg ging, is een oplossing bedacht tot een plein waarmee ook meteen een centrum voor Limmen wordt gecreëerd. Deze ideeën worden vrijdag gepresenteerd.