Infotafel bij Welzijn Castricum

Castricum – Welzijn Castricum organiseert in samenwerking met De Hoofdzaak vanaf maandag 9 mei van 11.00 tot 13.00 uur een infotafel in ‘De Landbouw’ aan de Dorpsstraat 30. Dit zal elke tweede en vierde maandag van de maand herhaald worden.

De Hoofdzaak is een zelfregie- en herstelorganisatie voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij herkennen uit hun eigen leven wat het betekent om psychisch kwetsbaar te zijn en hebben zelf ervaring met het herstelproces. Ervaringsdeskundigen bieden vanuit begrip een steun in de rug. Herkenning, gelijkwaardigheid en hoop staan daarbij centraal.

De infotafel is een plek waar mensen van alle achtergronden kunnen komen wanneer ze hulp nodig hebben met het invullen van papieren (belastingdienst, gemeente, kwijtschelding), aanvragen doen (gemeente, Digi-D, Belastingdienst, organisaties). Mensen uit de buurt kunnen bij hen kosteloos informatie krijgen over zorg, onderwijs, wonen, werk, geldzaken, ontmoeting, activiteiten en reizen. Indien de gevraagde expertise niet beschikbaar is, volgt in overleg een doorverwijzing naar de juiste instantie.

Meer informatie bij Welzijn Castricum (0251 656562 / info@welzijncastricum.nl). (Foto: Pexels)