Informatie- en donatieactie Castricumse Reddingsbrigade

Castricum – In de periode van 3 tot en met 10 juni wordt de strandinformatiebrochure van de Castricumse Reddingsbrigade huis aan huis verspreid in Castricum. Stichting Steun de Reddingsbrigade (SDRB) verzorgt deze brochure om alle Castricummers van praktische informatie te voorzien voor een veilig strandbezoek. Naast het verstrekken van informatie is de brochure ook bedoeld om donateurs te werven.

Deze zomer is anders dan we ons allemaal voorgesteld hadden. Dat geldt ook voor het aankomende strandseizoen. Het strand zal voor iedereen weer toegankelijk zijn, maar dit jaar wel met restricties. Zo wordt de strandpost door voorlopig maximaal vier lifeguards bemand. In het hoogseizoen, dat loopt van zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus, is er iedere dag bezetting. In het voor- en naseizoen sowieso in de weekeinden. Over de nieuwe, maar ook over de gewone regels van het strand, wordt men geïnformeerd in de brochure.

Veilig recreëren

Castricum heeft een van de veiligste stranden van de Noordzeekust. Daar is de Castricumse Reddingsbrigade trots op. Vooral omdat de organisatie alleen met vrijwilligers gewerkt. Samen met de politie, brandweer en de ambulancedienst staan ze altijd voor de bezoekers klaar, ook buiten het strandseizoen. In 2019 hebben de vrijwilligers van de Castricumse reddingsbrigade er alles aan gedaan om het recreëren aan zee zo prettig en veilig mogelijk te maken. Voorlichting en preventie hebben mogelijk veel incidenten voorkomen. 2019 was een bijzonder goed jaar waarbij een nieuw record aan uren preventieve postbewaking werd gevestigd. Daarnaast behoort de Castricumse Reddingsbrigade tot de grootsten van Nederland als het gaat om het aantal leden.

Afhankelijk van donateurs

Stichting Steun de Reddingsbrigade is een goed doel dat voor de uitvoering van haar doelstelling afhankelijk is van donateurs. Dit betekent dat iedere hulp van harte welkom is. Of het qua financiële steun nu gaat om een eenmalige of een periodieke gift, een notariële schenking of een nalatenschap; de stichting is er enorm blij mee. Dankzij donaties van de afgelopen jaren zijn nieuwe reddingsmaterialen aangeschaft. Het betreft onder meer surfshirts, rescue tubes en rescue boards. Om sneller ter plaatse te zijn bij ongevallen zijn twee strandfietsen gekocht. Tevens zorgt de Reddingsbrigade voor informatievoorziening en lesmateriaal over de gevaren op het strand en in de zee.

ANBI-status

SDRB is een ANBI-instelling (algemeen nut beogende instelling). Dit kan aantrekkelijk zijn voor donateurs omdat giften een belastingvoordeel kunnen opleveren. Neem contact op via info@sdrb.nl of kijk op www.sdrb.nl voor meer informatie. De reddingsbrigade is klaar voor een ongewoon strandseizoen. Het team wenst alle bezoekers veel plezier en gezelligheid toe op het strand en in de zee, maar vooral ook: blijf gezond! (Foto: aangeleverd)