Informateurs: ‘Brede instemming voor samenwerking Lokaal Vitaal, VVD en GroenLinks’

Castricum – Lokaal Vitaal, VVD en GroenLinks vormen een ‘sterk motorblok’ in de vorming van een nieuw college. Dat blijkt uit gesprekken tussen informateurs Bert Meijer en Marjan Leijen met de betrokken partijen. Deze week wordt gekeken welke vierde partij daar het beste bij past. In aanmerking komen De VrijeLijst, PvdA en CDA.

Uitgangspunt voor de coalitievorming is een samenwerking tussen vier partijen die samen minimaal 14 van de 25 zetels in de raad vertegenwoordigen. Deze partijen leveren elk een wethouder. Onderwerp van de gesprekken waren de inhoudelijk overeenkomsten en verschillen. Ook het vertrouwen in een goede samenwerking voor de komende vier jaar is van groot belang. De informateurs adviseren Lokaal Vitaal, VVD en GroenLinks om onderling overeenstemming te bereiken over de vierde partij. Daarover wordt deze week overlegd. Volgende week zal de vierde partij bij de inhoudelijke gesprekken aanwezig zijn.

Naast oud-wethouder Bert Meijer (voormalig CKenG) is Marjan Leijen (PvdA) aangesteld als informateur. Leijen is sinds 2018 gemeenteraadslid voor de PvdA in Schagen en is lid van het dagelijks bestuur bij het waterschap. Op donderdag 14 april gaan de informateurs in gesprek met de gemeenteraad. Dan zullen ook de hoofdlijnen uit het coalitieakkoord worden gepresenteerd.