In De Oude Keuken Expositie Nanneke Bastiaan

Castricum – Vanaf deze week exposeert kunstenares Nanneke Bastiaan in restaurant ‘De Oude Keuken’  op het terrein van Dijk aan Duin in Castricum. 

Kenmerkend voor deze expositie is het experiment. In haar werk is terug te zien dat Nanneke experimenteert met beeldtaal, met techniek, met kleurenpalet, inspiratiebronnen en talrijke andere zaken. Ondanks die diversiteit is in haar werk de verbeelding van haar gevoelsleven het ‘leitmotiv’. 

Als kind tekende Nanneke al veel. Vooral vakanties waren een dankbaar thema, getuige de vele logboeken die zij toen maakte.

Na een aantal jaren niets met haar talent te hebben gedaan, is zij 25 jaar geleden opnieuw begonnen haar creativiteit te gebruiken. 

Toen al was haar hang naar het experiment merkbaar. Ze volgde daarvoor meerdere opleidingen, waaronder aquarelleren. Ook besloot ze 

tot een  kunstopleiding bij Crejat in Alkmaar. In deze drie jaar is er een basis gelegd om de mogelijkheden met vorm en kleur maximaal te benutten

Aanvankelijk gaf Nanneke aan voorbeelden van anderen haar geheel eigen invulling. De laatste jaren echter gaat het vooral om het weergeven van het gevoel en de vertaling van beelden naar abstractie. Die zoektocht naar verbeelding is in haar schilderijen zichtbaar door veel kleuren met zachte overgangen te gebruiken. Ook het paletmes wordt dan gebruikt om schilderijen waar nodig meer kracht te geven.

Omdat ook tijdens de diverse opleidingen gemaakte werken worden geëxposeerd, is innovatie en experiment de rode draad in deze expositie. 

De schilderijen zijn tot en met 5 augustus te zien en te koop in restaurant ‘De Oude Keuken’, Oude Parklaan 117, 1911 ZZ Castricum.  Dagelijks geopend van 9 tot 17 uur en vrijdag tot en met zondag van 9 tot 22 uur. (Foto: aangeleverd)