Ierse muziek, americana en blues bij Zomer op het Plein

Alkmaar – Het weekend van 21 en 22 juli staat weer bol van de muziek op het Canadaplein. Op zaterdagavond 21 juli presenteert TAQA Theater De Vest een bijzonder programma over Ierland, met cabaretier Dolf Jansen als verteller en muziek van Soundbridge. Op zondag 22 juli is het podium voor gitarist en songwriter JB Meijers (foto) en het nieuwe Nederlandse countryrio ‘The Bluebirds’. Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen driestemmig de mooiste americana – en countrysongs.

Ga zaterdagavond 21 juli lekker luisteren naar een prachtig Iers programma. De twee grootse Ierse muzikanten van Soundbridge maken vanaf 20.30 uur hun opwachting bij Zomer op het Plein. Ze trakteren het publiek op anderhalf uur Ierse muziek, soms traditional, soms melancholisch en soms zomaar schaamteloos swingend en scheurend. Een bijzondere avond, want cabaretier Dolf Jansen vertelt over het prachtige Ierse land. Over de inwoners, de drank, de Guinness en natuurlijk over de whiskey. Dit doet hij op een manier die meer lijkt op stand-upcomedy dan op storytelling.

Ook zondagmiddag 22 juli komt de muziekliefhebber volop aan zijn trekken. Om 14.30 uur staat JB Meijers op het podium. Hij is sleutelfiguur in de Nederlandse muziek, gitarist, songwriter en bekend als producent en technicus van o.a. De Dijk, Acda en de Munnik, BLØF, Kane, Beastie Boys, Kensington, The Common Linnets en natuurlijk zijn soloalbums. Hij sleepte met zijn nummers vele awards in de wacht, waaronder platinum- en gouden platen.
Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise hebben individueel hun sporen verdiend in de Nederlandse muziekscene en vormen een bijzondere eenheid met ieder een eigen sound. Toen ze elkaars liefde voor americanamuziek ontdekten, bundelden ze hun krachten: zo is de nieuwe formatie ‘The BlueBirds’ geboren. Geïnspireerd door de hitserie Nashville en het album trio van Dolly Parton, Linda Ronstadt en Emmylou Harris brengen de dames driestemmig een ode aan de mooiste americana- en countrysongs. Ook zingen ze eigen hits.

Zomer op het Plein vindt plaats van zondag 1 juli tot en met zondag 12 augustus. Kijk voor het volledige programma op www.zomerophetplein.nl. (Foto: aangeleverd)