Iconen en Slavisch Byzantijnse muziek in de dorpskerk

Castricum – Op zondag 20 februari vindt in de dorpskerk aan het Kerkpad 1 een presentatie over iconen plaats. Iconen komen uit de traditie van het Oosterse Christendom en hebben al een geschiedenis van minstens vijftienhonderd jaar. Johan Maat zal iets vertellen over die geschiedenis en de positieve spiritualiteit daarin. Aparte aandacht is er voor een drietal beroemde iconen.

De presentatie gaat vergezeld van fragmenten uit de Slavisch-Byzantijnse zangtraditie. De muziek klinkt met daarbij beelden van kerken in Georgië. Bijzondere kloosters bij de bergmassieven van de Kaukasus, in de halfwoestijn op de grens met Azerbeidzjan en midden in groene heuvels. De middag wordt georganiseerd door ‘De Witte Duif’ en heeft de opzet van een zogenoemd ‘Duifje’ in aangepaste vorm. Vanwege corona geen informeel samenzijn met een drankje en samen delen van eten dat ieder meeneemt. Dit keer ruimte voor vragen ná de presentatie en voor wie dat wil wordt er brood en soep geserveerd.

Programma

Van 16.00 uur tot circa 17.00 uur presentatie in de dorpskerk. De toegang is gratis, maar een donatie naar draagkracht voor de voedselbank is welkom. Bezoekers dienen bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs (QR-code) te tonen en onderling zo veel mogelijk afstand te houden. (Foto’s: Johan Maat)