Huis van Hilde weer open vanaf 2 juni

Castricum – Archeologiemuseum Huis van Hilde opent haar deuren voor publiek vanaf 2 juni. De openstelling volgt hierbij de versoepelingsroute van de Nederlandse overheid waarbij musea weer open mogen vanaf  juni. Het museum heeft de nodige maatregelen getroffen om bezoekers een veilig bezoek te kunnen garanderen volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers kunnen hun bezoek van te voren te reserveren via de website van Huis van Hilde.

 De provincie Noord-Holland heeft verschillende maatregelen in het gebouw doorgevoerd. Zo staan er meerdere desinfectiepalen waar bezoekers hun handen kunnen desinfecteren. Pijlen geven de looprichting aan. Door middel van stickers is de 1,5 meter afstand aangegeven. De baliemedewerkers zitten achter een plexiglasscherm en bezoekers krijgen een chirurgische vingerhandschoen om de touchscreens in de tentoonstelling mee te kunnen bedienen. Uiteraard geldt te allen tijden dat bezoekers die klachten hebben, afgeraden worden naar het museum te komen.

Drie dagen per week open

Huis van Hilde opent haar deuren weer op dinsdag 2 juni. In de maand juni is het museum drie dagen per week te bezoeken; op dinsdag, donderdag en zondag. Openingstijden op deze dagen zijn van 11 – 17 uur. Vanaf juni gaat overigens alleen het museale gedeelte van het gebouw weer open: het provinciaal depot en de kantoren blijven nog steeds gesloten en medewerkers werken zoveel mogelijk nog vanuit thuis. Vanaf juli wordt er gekeken of het museum wellicht meer dagen per week weer open kan.

Vooraf reserveren met tijdsloten

Bezoekers worden aanbevolen hun bezoek van te voren te reserveren via de website van Huis van Hilde. Er zijn per dag vier tijdsloten ingesteld waarin per tijdslot maximaal 15 bezoekers het museum kunnen bezoeken. De volgende tijden zijn te boeken: 11.00 – 12.30 uur, 12.30 – 14.00 uur, 14.00 – 15.30 uur en 15.30 – 17.00 uur. Bij een reservering bestaat ook de mogelijkheid om een gratis rondleiding te boeken. Tickets zijn te reserveren via de website. Bezoekers kunnen hun tickets per pin betalen. De provincie Noord-Holland heeft een korte video gemaakt. Daarin worden de voorbereidingen om het museum te kunnen heropenen in kaart gebracht. Deze video is op www.youtube.com/watch?v=poNgKemYLgY te bekijken.

Schoolbezoek

Ook schoolbezoek is weer mogelijk in Huis van Hilde vanaf 2 juni. Scholen zijn welkom tussen 9 en 11 uur op dinsdagen en donderdagen. (Foto: Huis van Hilde / G. Spanjaard)