Hooglandercollege in de duinen van Heemskerk

Voor wie meer vertrouwd wil worden met de Schotse hooglanders organiseert PWN op 9 februari een gratis Hooglandercollege in de duinen van Heemskerk. Tijdens deze buitenactiviteit met de boswachter kom je meer te weten over wat je wel of niet kunt doen als je wordt geconfronteerd met deze dieren. Aanmelden kan op www.pwn.nl/eropuit.
De Schotse Hooglanders kunnen ons nog wel eens verrassen met hun aanwezigheid. Sommige bezoekers zijn op hun hoede, of zelfs bang, als een van deze imposante dieren het pad kruist. Anderen zijn geïnteresseerd in de grote grazers en maken het liefst een mooie foto voor op sociale media.
Tijdens dit Hooglandercollege vertelt PWN boswachter Lydia wat je wel of niet kunt doen als je geconfronteerd wordt met deze dieren. Lydia. ,,We organiseren al een aantal jaren hooglandercolleges. Hier komen altijd wel één of twee mensen op af die echt bang zijn. Ik heb al heel wat hooglandercolleges gegeven en na afloop geven ook de mensen die bang zijn aan dat ze op een later moment zelf het gebied in durven.’’ Het hooglandercollege is voor alle bezoekers interessant. (Foto: aangeleverd)