Hoogheemraadschap laat kinderen leren over water en techniek

Donderdag 4 oktober kwamen in het Sportpaleis Alkmaar ruim 500 basisschoolleerlingen uit de regio bijeen voor het Promotie Evenement Techniek (PET-events). Dit is een techniekevenement waar verschillende organisaties en bedrijven met stands aanwezig zijn. Verspreid over drie rondes kozen de kinderen verschillende workshops. PCC Alkmaar, Espec, Agriport, het Clusius College, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en andere organisaties boden actieve programma’s aan voor kinderen.
Na het startsignaal renden de kinderen de zaal in. Daken timmeren, auto’s laten rijden, bruggenbouwen en spelen met de techniek van water. Twee werknemers van het hoogheemraadschap legden uit wat een waterschap doet, en hoe je water kunt zuiveren. Met een apparaat van Belevenis Onderwijs konden kinderen zelf vies water schoonmaken. Ook zorgde Belevenis Onderwijs voor twee watertafels waarop kinderen golfbrekers konden testen en met waterdruk zand op het land konden spuiten. De kinderen leerden zo de techniek achter het zuiveren van water en dijkenbouwen, en over de kracht van water.
De organisatie van PET-events is een samenwerking van verschillende stichtingen voor het basisonderwijs, bedrijven en de Provincie Noord-Holland. Zij hebben als doel kinderen op een laagdrempelige en positieve manier kennis te laten maken met verschillende vormen van techniek. Meer informatie over PET-events, ga naar petevents.nl. (Foto: aangeleverd)