Hoogbejaard echtpaar voor duizenden euro’s opgelicht via pinpasfraude

Castricum – Een hoogbejaard echtpaar is voor duizenden euro’s opgelicht via pinpasfraude. Dat gebeurde al drie maanden geleden, maar de politie publiceerde vandaag camerabeelden van een man die geld van de bankrekening van het echtpaar heeft gepind. Dat deed hij bij een pinapparaat aan de Geesterduinweg in Castricum, de woonplaats van het echtpaar.

Op 7 mei werd het echtpaar gebeld door een persoon die zich voordeed als medewerker van de bank. Volgens de zogenaamde bankmedewerker had het echtpaar een phishingmail ontvangen en was de daaruit voortkomende betaling mislukt. Het echtpaar werd geadviseerd hun bankpassen door te knippen en in een envelop te overhandigen aan de collega die later voor de deur zou staan.

Niet veel later stond er inderdaad een man voor de deur. Het echtpaar overhandigde de envelop en de man ging er weer vandoor. Later die dag werd meerdere keren geld opgenomen met de bankpassen van het echtpaar.

De politie komt graag in contact met de persoon op de beelden. Herkent u deze jongeman? Neem dan zo snel mogelijk contact op via telefoonnummer 0800 6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer 2022089936.