Vissen

Honderden soorten karpervoer met hetzelfde doel

PARTNERBIJDRAGE

De meeste karper vissers gaan aan de slag met boilies wanneer ze een karper willen vangen.  Op zich ook best logisch. Boilies zijn namelijk gelijk gereed voor gebruik, zijn houdbaar buiten de koeling en werken ontzettend goed voor het vangen van een karper. Uiteraard heb je bij het vissen van boilies keuze uit verschillende varianten. In dit artikel behandelen we de verschillende soorten karpervoer voor het beste resultaat.

Verschillende soorten Scopex

Er zijn een paar varianten die erg populair zijn onder de karper vissers en al vele jaren mee gaan. Op het gebied van zoete boilies zijn scopex boilies erg succesvol. Scopex boilies worden doorgaans verkocht in een gele kleur. Toch zijn er ook bedrijven die dit proberen te doorbreken maar erg succesvol is dit nog niet geweest. Scopex is min of meer een soort boter vanille wat een heerlijke zoete romige smaak en geur heeft. Op het gebied van scopex zijn ook nog vele andere artikelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan Scopex pellets, Scopex Grondvoer, Scopex Liquid Booster, Scopex Baitspray en Scopex Tijgernoten.

Door middel van al deze producten kun je verschillende soorten aas inzetten met dezelfde geur op jouw voerplek. Qua vismeel boilies zijn tuna boilies erg geliefd. Deze vette vismeel boilies bomvol belangrijke voedingsstoffen voor de karper doen het ontzettend goed tijdens de warmere maanden en het najaar. In de winter zijn vismeel boilies niet zo geschikt. Dit komt omdat vismeel erg vet is. Vette producten zijn slecht verteerbaar voor de karper tijdens de koudere maanden. Daarom kun je in de winter beter met licht verteerbare producten vissen!

De gouden combinatie van pop up boilies en scopex boilies

Eigenlijk is het mogelijk om voor elke smaak boilie bijpassende pop up boilies kopen. Deze pop up boilies kun je perfect bovenop een boilie of afzonderlijk aan een chodrig of ronnierig bevissen. Pop up boilies zijn drijvende boilies die meestal een erg hoog drijfvermogen hebben. Deze drijvende pop up boilies kun je ook insnijden en half om half met een boilie bevissen. Hierdoor heeft de boilie een licht drijfvermogen en zal hij makkelijker door de karper worden opgepakt. Uiteraard kun je scopex boilies, vismeel boilies en pop up boilies ook combineren met vele andere producten. Zo is het ook zeer succesvol om pop up boilies aan te bieden boven een bedje van partikels, pellets of grondvoer. Doordat de pop up boilies iets boven het andere voer staan, zal de karper vaak als eerste deze pop up boilies pakken. Het mooie van dit systeem is dat je ook tijdens een stevige voercampagne de karpers makkelijk van jouw voerstek kunt plukken.

Uiteraard kun je scopex boilies ook combineren met vele soorten karper aas. Zo zijn veel vissers een voorstander om zoete boilies met vismeel boilies te combineren. Deze combinatie van zoet met vismeel heeft veel vissers al prachtige vangsten opgeleverd. Uiteraard is het ook een optie om partikels en tijgernoten met boilies te combineren. De diversiteit van verschillende soorten voer op een voerstek brengt vaak veel goeds met zich mee!