Herstel schade na storm Ciara

Castricum – Nadat storm Ciara was gaan liggen kon de schade aan het strand worden opgemaakt.

Het hoge water, aangejaagd door de wind, heeft ervoor gezorgd dat het zand was opgestuwd tot aan de strandpaviljoens. Hierdoor waren de toegangspaden naar de paviljoens met een dikke laag zand bedekt. Om de paviljoens weer toegankelijk te maken worden er sjofels ingezet, die lang bezig zijn om de vele kubieke meters zand te  verplaatsen.

Bas Hollenberg, bedrijfsleider van strandpaviljoen Zeezicht spuit de ramen aan de strandzijde van zijn paviljoen schoon. De planken aan de voorzijde van de fundering staan gespannen door de druk van het zand. Hollenberg: „Er is gelukkig geen schade aan de paviljoens aangericht. Het water stond wel hoog, maar is op een aantal schuimvlokken na, niet op het terras gekomen. We gaan ons alvast opmaken voor de opvolger van Ciara, ‘Dennis’ genaamd. Deze komt dit weekend overwaaien. Naar verluid is deze storm minder heftig dan Ciara. We zien wel wat ‘Dennisje’ brengt”, aldus Hollenberg.

Afgelopen zondag bleek dat ‘Dennis’ inderdaad een storm in een glas water was. Dit keer hoefden de sjofels geen dienst te doen.

Tekst en foto’s: Henk de Reus