Henk Verdonk junior slaat weer toe

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft na enkele weken van afwezigheid zijn reputatie weer waargemaakt. Hij wist de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburch donderdagavond met klinkende winst af te sluiten. Het zou al bij voorbaat een interessante race worden, want zowel Verdonk junior als Vincent Beentjes verschenen aan de start. Beentjes won in de afgelopen periode enkele tijdritten, maar de twee waren enige tijd niet tegelijk op het parcours actief geweest. In deze editie zou dus duidelijk worden wie zich daadwerkelijk de koning van het parcours mag noemen. Het liep echter anders, want Beentjes werd al vroeg in de strijd door pech uitgeschakeld.

Het bleek al met al niet de dag van Beentjes te worden. Eerst vergat hij zijn transponder, die nodig is voor een secure tijdregistratie, mee te nemen. Daarna kwam hij tijdens de tijdrit met pech aan de kant te staan. Vervolgens bleek hij ook zijn reparatie-set thuis te hebben gelaten, zodat hij zich genoodzaakt zag om externe hulp in te schakelen om huiswaarts te kunnen keren. Maar volgens omstanders is het voor iedere andere deelnemer onmogelijk om Verdonk junior van zijn troon te stoten. Hij kwam ook nu weer uit op een totaal tijd van 49.49 minuten, hetgeen neerkomt op exact vijf minuten per omloop.

Dave van Kuilenburg, de nummer twee in de eindscore, kwam niet geheel ontspannen aan het vertrek. Onderweg op de fiets naar Akersloot, bedoeld als warming up, reed hij na enkele kilometers lek, keerde vervolgens huiswaarts, pakte zijn reservemountainbike, gooide deze achterin zijn auto om uiteindelijk op de valreep van start te kunnen gaan. Zijn broer Walter van Kuilenburg maakte er helemaal een speciaal optreden van. Na dertig seconden vóór Wout Bakker te zijn gestart, werd Walter in de tweede ronde door diezelfde Bakker achterhaald om zich daarna een omloop lang in het wiel van Bakkertje vast te bijten. Toen liet hij Bakker weer gaan om dat kunstje om de toer te herhalen, waarbij hij telkens bijna in het wiel van Bakker leek terug te keren.

Het was voor Walter van Kuilenburg een intervaltraining binnen een toch al intervalparcours, waarbij volgens de toeschouwers, als zij mee gedaan zouden hebben, gek zouden worden van de gedragingen van Walter van Kuilenburg. Volgens deze Van Kuilenburg is dit ook een manier de tijdrit als training te gebruiken en niet alleen te zien als wedstrijd. Wout Bakker was heel geconcentreerd en leek zich ogenschijnlijk niets aan te trekken van de capriolen van Walter van Kuilenburg. Het blijkt dat de onderlinge familieband tussen die twee heel wat stootjes kan verdragen.

Uitslag

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (49.49 min); 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo (51.37 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (52.14 min); 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo (52.55 min); 5. Koen Konst, Castricum (53.23 min); 6. Richard van Huizen, Egmond aan Zee (54.18 min); 7. Alex Hageman, Limmen (55.15 min); 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (59.33 min).

(Foto: aangeleverd)