Handje Contantje helpt je feestelijk door Sint- en kersttijd heen

Castricum – Vele bezoekers van ‘Dorpshart Castricum’ zijn al hun kassabonnen aan het sparen voor de actie ‘Handje Contantje’. Daarbij is de huiskamer van Sinterklaas ook weer te aanschouwen in de Dorpsstraat 58, in het voormalige onderkomen van de Sleutelkoning, beschikbaar gesteld door Symbion. De Creatieve Wieven hebben er hun hart weer opgehaald om er niet alleen een huiskamer van te maken maar een soort paleis voor Sint en zijn gevolg. Ook rondom de kerstdagen zullen er wat zaken plaatsvinden, waar duidelijk rekening wordt gehouden met de coronaregels van de overheid. Als een soort ‘rode draad’ loopt de actie ‘Handje Contantje’ door deze Sint- en kerstdagen heen. Daarbij kun je prachtige geldprijzen winnen; ‘Handje Contantje’.

Door Aart Tóth

Om maar met Sinterklaas te beginnen, velen onder ons hebben intussen het Sinterklaashuis bewonderd in boven aangegeven locatie. Het is weer een feest om er naar binnen te gluren en al die al ingepakte cadeaus te aanschouwen. Zo is duidelijk te zien wat een werk Sint en Pieten hebben in deze ook voor hen beperkte bewegingsregels hun werk te doen en iedereen toch tevreden te stellen met een aankoop uit Dorpshart Castricum. Daarbij zal via Instagram en Facebookfilmpjes van Sint en gevolg vertoond worden. Als klap op de kinderfeestelijkheden kunnen kinderen een kleurplaat versieren en er mooie prijzen mee winnen.

Kassabonnen inleveren

Met die feestelijke inkopen kun je zelfs voor jezelf cadeaus sparen via de kassabonnen. Tijdens de maanden november en december spaar je deze op tot een totaal van 250 euro en deponeert die in een speciaal zakje in de bus bij boekhandel Laan, Mull Mode of Supermarkt Deen. U zult versteld staan hoe snel dit benodigde bedrag bij elkaar gespaard is en er zelfs meerdere zakjes ingeleverd mogen worden. U kunt ze inleveren tot 4 januari 2021.

Beelden van eerdere prijsuitreiking ‘Handje Contantje’ met organisatoren Simone Veldt-Bakker (links) en Ingrid Zonneveld. Foto: Aart Tóth

Rond de derde week van januari zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Of dit in een locatie plaatsvindt of persoonlijk aan huis hangt een beetje af van de dan van toepassing zijnde coronaregels. Er is een uitgebreid prijzenpakket, waarbij twee geldprijzen van 250 euro en twee van 125 euro ‘Handje Contantje’ de klappers zijn, buiten meerdere pakketten.

Jammer genoeg mag het intussen traditionele ‘Candlelight Shopping’ geen doorgang vinden vanwege coronaregels. Wel is er een kerstkoopavond op zaterdag 19 december waar u uw hart kunt ophalen met geweldige aankopen. Ook kunt u daarmee meteen het kassabonnenbedrag opvoeren voor ‘Handje Contantje’. Grote kans dat ook de Kerstman door de straten struint en u laat meedelen in het kerstgevoel. Dat zal overigens worden benadrukt via geluidboxen in de winkelstraten. Alle boven beschreven activiteiten worden georganiseerd door het Ondernemersfonds Castricum met als uiting ‘Dorpshart Castricum’. We gaan er een heerlijk Sint- en kerstfeest van maken!