Guus Olgers tekent contract bij FC Volendam

Castricum – Het is de ultieme droom van elk jeugdig voetballertje: een contract aangeboden krijgen bij een organisatie in het betaald voetbal. Voor keeper Guus Olgers, momenteel speler van JO11-1 bij FC Castricum, is die droom werkelijkheid geworden. Hij maakt in het volgende seizoen deel uit van de selectie JO12 bij FC Volendam.

Halverwege januari werd Guus door FC Volendam gevraagd om, in totaal met zestig kinderen, deel te nemen aan drie stagemomenten. Na deze drie momenten in februari zouden vijfendertig spelers, waaronder vijf keepers, doorstromen naar de tweede fase van de stage. Guus Olgers was één van die spelers. In de tweede fase zouden wederom drie momenten plaatsvinden. Op basis hiervan zou de uiteindelijke selectie plaatsvinden voor de JO12-groep van FC Volendam voor het seizoen 20/21. Het liep allemaal anders. Door de maatregelen ter preventie van de verspreiding van het coronavirus kon er in maart maar één stagemoment plaatsvinden. De andere twee momenten werden noodgedwongen afgelast. Hierna werd het stil en moest er afgewacht worden.

Uiteindelijke kwam op donderdag 16 april het verlossende telefoontje namens FC Volendam. Normaal gesproken vindt het ondertekenen van een contract plaats bij de club, maar in de huidige situatie werd het contract door Guus Olgers en zijn ouders thuis in Castricum aan de eettafel ondertekend. Iets minder spectaculair, maar de vreugde en trots waren er niet minder om. Gezien de versoepelde coronamaatregelen verwacht Guus dit seizoen nog een redelijk aantal keer met zijn huidige team te kunnen trainen en zo het huidige seizoen nog een klein beetje in stijl te kunnen afsluiten. Uiteraard voetbalt hij graag met zijn vrienden bij FC Castricum JO11-1 in de Hoofdklasse, maar zijn doelstelling is om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. (Foto: aangeleverd)