Grote open dag brandweer Castricum (Update: uitgesteld!)

Castricum – Zondag 17 mei is er een grote open dag bij de brandweer in verband met het 100-jarig bestaan van de vrijwillige brandweer van Castricum.

Dit vindt plaats bij de brandweerkazerne, de Burgemeester Boreelstraat, de Burgemeester Lommenstraat en op de Brink. Het spektakel zal plaatsvinden van 10.00 tot 16.00 uur. Met heel veel hulpdiensten zoals brandweer, politie, ambulance, reddingsbrigade, dierenambulance, EHBO-ers, bergingsbedrijf Van den Boogaard, Young Fire Rescueteam en de brandwondenstichting. Uiteraard zijn er ook prachtige oude en nieuwe voertuigen te bewonderen.

Er zullen diverse demonstraties zijn van onder andere de blusrobot. Tevens zijn er leuke waterspelletjes te doen en kan men ‘prio 1’ rijden in een rijsimulator.

Rond 18.00 uur is er een brandweerreünie voor alle mensen die bij brandweer Castricum actief zijn geweest. Opgeven voor de reünie kan via brwcastricumreunie@gmail.com. (Foto: aangeleverd)

UPDATE: De grote open dag wordt in verband met het coronavirus tot nader order uitgesteld, laat brandweer Castricum op hun Facebookpagina weten.