Grote avonturen tijdens Forte Zomerfeest

Regio – Na twee jaar was het weer tijd voor een echt groots Forte Zomerfeest. Er werd flink uitgepakt op het speciaal voor Forte ingerichte Land van Fluwel met de hele dag avontuurlijke buitenactiviteiten. De belangstelling was overweldigend: bijna tweeduizend kinderen en ouders bezochten het evenement.

Al vroeg in de ochtend stonden de eerste kinderen en hun ouders te trappelen voor de poorten van Land van Fluwel in Sint Maartenszee. Het park voor avonturiers en levensgenieters opende namelijk speciaal voor alle Forte kinderen haar deuren voor het Zomerfeest. Hierbij waren de kinderen van alle Forte vestigingen – uit Akersloot, Alkmaar, Bergen, Schoorl, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Stompetoren, Egmond, De Rijp en Beemster – samen met ouders en broertjes en zusjes welkom.

In het water

De Forte kinderen en hun ouders genoten hier van het uitdagende blotevoetenpad en de uitkijktoren. Ook de skelterbaan bleek populair, in de speeltuin was het sowieso pret voor tien. De kinderen genoten volop van alle avontuurlijke paadjes en het verstoppertjesbos van het park. Maar het water trok het meest: lekker met je voetjes erin en de grotere kinderen lieten zich maar wat graag ‘per ongeluk’ van de touwbrug in het water vallen! Ook het poppentheater en kinderpopconcert konden rekenen op veel enthousiasme en zorgden voor swingende kinderen én ouders.

Belevenissen

Naast de avonturen die het park bood, kregen de kinderen ook nog een aantal toffe extra belevenissen aangeboden, zoals schminken, een schatberg, bushcraft (met elementen uit de natuur aan de slag), broodjes bakken boven een vuurtje en een speurtocht. Om even uit te rusten van alle avonturen genoten kinderen en ouders tussendoor van limonade of een kopje koffie/thee op een kleedje in het gras. De stralende zon maakte het helemaal af. Kinderen, ouders en medewerkers van Forte Kinderopvang kijken terug op een fantastisch Zomerfeest. Meer informatie over de opvang van Forte Kinderopvang is op www.fortekinderopvang.nl te vinden. (Foto: aangeleverd)