Groendichtjes; een bundel dichtwerk en beeld van Susanne van Reenen

Castricum – Natuurgids en fotografe Susanne neemt de lezers van haar nieuwe boek Groendichtjes mee naar buiten. Daar waar de vogeltjes fluiten en de sprinkhanen tsjirpen. Weg van al het mensenrumoer. Ze voert ons in woord en beeld mee door het Kennemerse bos en duin, naar de stranden van Texel, over het tuinpad van haar vader, naar de heuvels rond het Franse dorpje Romagne en altijd weer terug naar haar geliefde Zeerijdtsdijkje. Het blije verwonderen en vrijelijk mijmeren van Susanne over al wat groeit en bloeit, is aanstekelijk en moedigt aan om zelf naar buiten te gaan.

Over Susanne

Susanne (1969) is gediplomeerd IVN natuurgids en woont met man en dochters in Castricum  temidden van prachtig duin, bos en weidegebied, vlakbij zee. In het dagelijks leven houdt ze net als andere werkende ouders vele ballen hoog. Ballen die ze regelmatig welbewust laat vallen tussen de bloemetjes in het gras. Daar waar ze het liefste is: lekker buiten met de camera. Susanne is op www.facebook.com/susanne.vanreenen te volgen.

Goed doel cadeau!

Groendichtjes is niet alleen een fijn boekje om cadeau te geven aan jezelf of een ander, je steunt er ook nog eens een goed doel mee. Van de opbrengst van elk boekje doneert uitgeverij Nona 3 euro aan het museum Romagne 14‐18. In de bundel van Susanne zijn drie gedichten opgenomen die ze schreef na een bezoek aan Romagne‐sous‐Montfaucon in het noorden van Frankrijk. In het hart van het dorp vind je naast de kerk het museum 14‐18 dat met veel passie gerund wordt door de Nederlander Jean‐Paul de Vries. Jaar in, jaar uit, ontvangt hij er bussen vol scholieren en docenten, militairen in opleiding, toeristen en politici. Aan de hand van de oorlogsspullen die hij vindt in de velden en bossen rondom Romagne waar zoveel soldaten het leven lieten, onderwijst hij als geen ander in de gruwelen van oorlog en de waarde van vrede.

Moeilijke tijden

Over haar bezoek aan het museum in augustus 2020 na de eerste lockdown schrijft Susanne op haar Facebookpagina: ,,Dat wat moeilijk onder woorden te brengen is, zichtbaar, tastbaar en invoelbaar: de waanzin van oorlog opgestapeld tegen de muren en in de vitrines van een boerenschuur, omgetoverd tot een indrukwekkend educatief centrum in het hart van het voormalig front van de Eerste Wereldoorlog, la Grande Guerre. En die waanzin deed mij des te harder naar al dat leven kijken op en rond het erf van het museum…” Het museum heeft het moeilijk in deze tijden van Corona en de lockdown maatregelen. Uitgeverij Nona ondersteunt het museum graag in het hoofd boven water houden. Meer informatie over het museum is op www.romagne14‐18.com te vinden.

Bestellen

Het boek Groendichtjes (ISBN 978-90-9033794-4) telt 120 pagina’s en kost 19,95 euro. Het kan via deze website worden besteld.