Groei en Bloei Open Tuinen Weekend

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni organiseert Groei & Bloei haar jaarlijkse, landelijke Groei & Bloei Open Tuinen Weekend. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers tal van ideeën opdoen in tuinen – groot en klein – van echte tuinliefhebbers. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor de eigen tuin. Beide dagen zijn de tuinen open van 11.00 -16.00 uur.

De tuinen die in  Uitgeest te bezichtigen zijn:

• De schooltuintjes van Basisschool Binnenmeer, Langebuurt 31. De schooltuintjes zijn bedoeld om kinderen meer te vertellen hoe het opkweken van groente en bloemen gaat. Velen weten niet beter dan dat die uit de supermarkt komen.

Heel leuk om te ervaren dat ze door het zelf zaaien, oogsten en verkopen enthousiast worden. Sommige leerlingen hebben hierdoor eigen tuintjes bij hun thuis of opa/oma aangelegd.

• De tuin van Christel op de Westergeest 87A, een grote tuin met twee verschillende vijvers, vaste planten en éénjarigen, jonge fruitbomen en kas in een landelijke setting. De vijver is begin mei opnieuw beplant .

• De tuin van M. de Reus op de Hogeweg 66 (alleen zondag). De tuin is een kleurige bloementuin en moestuin met kleurrijke houten versieringen en expositie in de houten Barg.

• De tuin van Ineke Rumphorst op Hogeweg 70 (alleen zondag). Ineke heeft een moestuin met diverse fruitbomen. Daarnaast is de theetuin open met diverse kruidentheeën en een home made high tea.

• De Milieutuin op de Tolweg (naast nr. 3) (alleen zondag). Een groepstuin waar men groente, fruit en bloemen teelt. Groente en bloemen zijn te koop, ook heeft men een gezellige koffiehoek met zelf gebakken taart.

• Volkstuin De Kuil op de Geesterweg. De motivatie van de volkstuinders is vooral delen, in deze tijd van manipulatie in onze voedselketen is het goed om te laten zien hoe eetbare planten op een biologische wijze geteeld worden.

• De tuin van Geertje Hofland op de Kerverslaan 1B, een mooie groene tuin zowel in de zomer als in de winter .Als je in de tuin staat heb je geen idee dat het in een woonwijk is.

• De tuin van gamilie Twaalfhoven op de Bonkenburg 33, een grote tuin met fruit, groente,  vaste planten en bollen.