Gratis spullen voor Oekraïners in kringloopwinkel op Kooiplein

Castricum – Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen vanaf deze week terecht op het Kooiplein voor kleding, speelgoed of een kinderwagen. De spullen worden gratis aan Oekraïners beschikbaar gesteld.

De kringloopwinkel is gevestigd in de voormalige Renault-garage. Twee vrijwilligers, een uit Nederland en een uit Oekraïne, zijn drie dagdelen in de week aanwezig om de spullen uit te delen. Wilt u spullen doneren? De kringloopwinkel zit verlegen om toiletartikelen (tandpasta en tandenborstels, shampoo, douchegel), speelgoed (0-17 jaar) schone kleding, schoenen en accessoires (zonder gaten en scheuren). Ook baby- en kinderspullen zijn van harte welkom. Denk aan wipstoeltjes, ledikantjes, kinderwagens en loopfietsen.

Spullen die niet bruikbaar zijn of langere tijd blijven liggen, schenkt men aan Muttathara of een goed doel. Op de Facebookpagina ‘Castricum voor Vluchtelingen’ is meer informatie te vinden over de kringloop. De openingstijden: maandag (tussen 15.00 en 17.00 uur), woensdag (tussen 15.00 en 17.00 uur) en zaterdag (tussen 11.00 en 13.00 uur).