Gratis kennismakingslessen bij Toonbeeld Geesterhage

Castricum – Toonbeeld Geesterhage start in samenwerking met muziekvereniging Emergo weer met nieuwe cursusgroepen voor slagwerk en blaasinstrumenten. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen eerst in een gratis openbare les kennis maken met zelf muziek maken, luisteren, samenspel en een eerste begin van noten lezen en tellen. Deze les is een introductie voor de blazer- of slagwerkklas, die weer een opstapje is naar de vervolgcursus op een muziekinstrument.

De gratis kennismakingsles voor slagwerk (vanaf 7 jaar) is op dinsdag 29 november van 15.30 tot 16.15 uur bij Toonbeeld in cultureel centrum Geesterhage. Docent Mark van de Werf zal dan laten zien en horen welke slagwerkinstrumenten er allemaal zijn. En natuurlijk sla je zelf ook op de verschillende slagwerkinstrumenten. De gratis kennismakingsles voor de blaasinstrumenten is op donderdag 1 december van 16.00 tot 16.45 uur voor kinderen vanaf 7 jaar en van 16.45 tot 17.30 uur voor kinderen van 5 en 6 jaar. Dan staat docent Nico Strubbe klaar om samen met de kinderen op de blokfluit al een eerste liedje te leren spelen.

Aanmelden

Natuurlijk kunt u uw kind of uzelf ook aanmelden voor een proefles op een van de vele andere instrumenten waarop les wordt gegeven bij Toonbeeld Geesterhage. De docenten maken hiervoor graag een afspraak met u. Aanmelden voor deze gratis kennismakingslessen kan via www.toonbeeld.tv en dan de knop Proeflessen voor jong en oud. Of stuur een mail naar info@toonbeeld.tv om aan te melden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Wie na de kennismakingsles slagwerk of blazersklas de smaak van het samen muziek maken te pakken heeft, kan zich aanmelden voor de cursus. Deze bestaat uit tien tot vijftien lessen en die zijn inclusief lesmateriaal en een blokfluit dan wel drumstokken. Deze cursus is niet gratis. Wel graag muziekles, maar een kleine beurs? Kijk dan op https://jeugdfondssportencultuur.nl voor subsidiemogelijkheden of bel met de administratie van Toonbeeld Geesterhage (0251 659012). (Foto: aangeleverd)