Golfer Mike Korver wint bij Amelisweerd

Mike Korver heeft voor de derde keer dit seizoen een golftoernooi op zijn naam geschreven. De Uitgeester zegevierde dit keer tijdens het Amelisweerd Jeugd Open. Aan dat toernooi nam een groot aantal van de sterkste jeugdspelers uit het land deel, met een veld van bijna zestig golfers. Dat was niet zomaar.

In Utrecht vielen nog flink wat punten te verdienen voor de Van Lanschot Ranking. De finale daarvan is komend weekeinde en alleen de beste 44 spelers komen in aanmerking voor een startbewijs. Daarover hoefde Mike Korver zich geen zorgen te maken. De 16-jarige Uitgeester kent een uiterst sterk seizoen waarin hij heel veel progressie boekte. Met twee toernooizeges op zak stond hij al hoog in de ranking.

Dat was in Utrecht terug te zien. Met een eagle en twee birdies legde hij op de lastige baan van Amelisweerd de basis voor een mooie score. Drie bogeys betekenden dat hij na achttien holes met 69 slagen binnen kwam, één onder par. Die score werd door niemand meer verbeterd. Mike Toorop, speler uit de nationale selectie, en Martijn Horters bleven steken op 70 slagen, gelijk aan par. Daarmee had Korver zijn derde zege binnen, terwijl hij ook de prijs voor de longest drive mee naar huis nam.

Door dat resultaat steeg de Uitgeester nog wat verder op de nationale Van Lanschot Ranking voor spelers tot en met 21 jaar, waar hij nu zelfs de vijfde plaats inneemt.

Komend weekeinde speelt hij daardoor in de grote finale, op de baan van Brunssummerheide in Limburg.