‘Glamping’ op sportpark De Voetel

Limmen – Dennis Boontje kwam ongeveer zes jaar geleden op het idee om op een deel van tennispark De Voetel een luxe camping te beginnen. Het plan werd samen met zijn vrouw Ingrid uitgewerkt en ingediend bij de gemeente. Na een beroepsprocedure van twee jaar keurde de Raad van State op 11 november de omgevingsvergunning goed en kan er met de uitvoering worden gestart.

Door Hans Boot

De 49-jarige Dennis Boontje is een van de vennoten van VOF Blovo die zowel Multisportpark Berg en Bal in Castricum als Sportcentrum De Voetel in Limmen exploiteert. Dennis heeft samen met echtgenote Ingrid Aelbers, die meewerkt in het bedrijf, de meeste bemoeienis met Limmen. Voor een deel van het tennispark diende hij twee jaar geleden een aanvraag voor een omgevingsvergunning in en legt uit waarom: ,,Lang geleden zagen we al dat een sport als tennis terugliep doordat het aanbod van andere sporten groter werd. Omdat luxe kamperen, oftewel de ‘glamping’, steeds populairder werd leek het ons aantrekkelijk om dat op vier van de elf tennisbanen aan de zuidkant van ons park te ontwikkelen.”

Luxe safaritenten

Ingrid: ,,We wilden niet hetzelfde bieden als de boerencampings die weinig luxe kennen, maar ook geen grote camping zijn waar het knusse ontbreekt. Daarom kozen we voor een combinatie van deze twee factoren.” Dennis licht toe: ,,Er worden maximaal 17 kampeerplaatsen gecreëerd. Daartoe behoren vijf à zes luxe safaritenten of tiny houses, waarvan het interieur uit hout bestaat en die twee of drie slaapkamers, een eetkamer, keuken en badkamer bevatten. De elf vrije staanplaatsen, met ruimte voor eigen tent, caravan of camper, worden uitgerust met een eigen luxe sanitaire voorziening. Deze bestaat uit een toilet, douche, wastafel en een gelegenheid om af te wassen. Bovendien krijgt elke unit een oplaadpunt voor e-bikes.”

‘Open in 2022’

Ingrid legt uit waarom een camping op deze locatie een succes moet worden: ,,De Voetel ligt in het mooie dorp Limmen op nog geen twintig minuten fietsen van het strand en de duinen. Ook Alkmaar is dichtbij. Naast het gebruik van nieuwe speelveldjes, kunnen de kampeerders hier ook tennissen, squashen of fitnessen. Ook profiteren ze van de horecagelegenheid op ons park.”

Wat de planning betreft zal het volgens de exploitanten nog wel even duren voordat er gekampeerd kan worden: ,,We zijn langzamerhand begonnen met het bouwrijp maken van de banen en hebben ook de lichtmasten verplaatst. Mede gelet op corona hebben we volgend jaar nog wel nodig om alles op te bouwen en hopen we onze camping op 1 april 2022 te openen.”

Nieuw logo

Daaraan wordt toegevoegd: ,,Omdat de naam gaat veranderen in ‘Sportcentrum & camping De Voetel’ willen we tegen die tijd een nieuw logo gebruiken. Daarom roepen we alle creatievelingen op om een ontwerp te maken en op te sturen naar dennis@bergenbal.nl. De winnaar krijgt een gratis sportabonnement naar keuze voor een halfjaar tennis, squash, fitness of klimmen.” (Afbeelding: aangeleverd)