Gevoelige tik voor FC Castricum tegen koploper

Castricum – FC Castricum heeft zaterdag onnodig verlies geleden tegen koploper vv IJmuiden (1-2) en zakt naar de subtop. FC Castricum kwam al snel op voorsprong. In de 13de minuut werd Bas v/d Werf aangespeeld binnen de zestien meter door Max Lodewijks en maakte dit prima af. Het betere spel in de eerste helft was toch wel voor FC Castricum, vv IJmuiden had het hier moeilijk mee. Net voor rust wist Raoul v/d Bergh met een listig schot te scoren en bracht de ruststand op 1-1.

In de tweede helft begonnen beide teams aanvallend, eerst was het FC Castricum die de lat raakte en zeven minuten later is het vv IJmuiden dat op de lat schoot. In de 70ste minuut, kwam er een aanval over rechts van vv IJmuiden, Ahmed Ohtman raakte met een verwoestend schot de paal en in de rebound schoot Milan van Essen in. De zorgen voor Jeroen Kroes worden in de 74ste minuut nog erger wanneer Bart Kornblum geblesseerd het veld moet verlaten. FC Castricum zet alle zeilen bij om er toch minimaal een gelijkspel uit te slepen, dat ze gezien de hele wedstrijd toch wel verdienden. Maar het was Tom Hoogendijk die vv IJmuiden de overwinning bezorgde door verschillende reddingen in het laatste kwartier van de wedstrijd.

(Foto: Sandy Klaver)