Geslaagde Kinderboekenweek op de Wissel

Op de Wissel in Uitgeest was er tijdens de Kinderboekenweek veel aandacht van en voor schrijver ‘Harald Timmer’. Harald Timmer is schrijver, illustrator en uitgever van o.a. ‘Het Wiebelmannetje’.

Allereerst ging groep 3 op vrijdag 29 september naar ‘het Leeslokaal’ in Uitgeest waar de schrijver o.a. ‘Het Wiebelmannetje’ voorlas. Ook vertelde hij bijvoorbeeld hoe een boek ontstaat. Omdat Harald bij alle processen van het ontstaan van een kinderboek betrokken is, kon hij er veel interessants over vertellen. De kinderen vonden het erg boeiend!

Vervolgens kwam hij op 3 oktober langs bij de kleuters en in groep 4. Ook hier heeft hij de kinderen een mooi verhaal verteld. Ademloos zaten de kinderen te luisteren en ze kwamen met enthousiaste verhalen thuis. Ook de hele kleintjes! Want wat bijzonder was, was dat niet alleen de kleuters maar ook de peuters van ‘de Speeltrein’  dit bezoek bij mochten wonen. ‘De Speeltrein’ is een speciale peutergroep van peuterspeelzaal Ukkepuk dat opgezet is in samenwerking met de Wissel. De peuters op deze groep worden al bij diverse activiteiten bij de kleuters betrokken waardoor de stap naar de basisschool minder groot zal zijn.

Als klap op de vuurpijl kwam Harald op maandag 9 oktober op school zijn boeken verkopen en signeren. Hoe speciaal kan het zijn? Een boek kopen van en bij de schrijver zelf en dan ook nog eentje met een echte handtekening… Er stond een lange rij met belangstellenden, Harald had het er warm van. Het was een groot succes!