Gershwin Celebration in Cultuurkoepel

Heiloo – Peter Beets & Henk Meutgeert werden in 2010 al samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, een 18 man en vrouw sterke bigband. Op 27 maart staan ze op de planken in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Henk Meutgeert is bandleider, Peter Beets speelt op de vleugel. De rode draad in dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin. Deze dienen als springplank voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Delen uit Porgy and Bess worden afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue krijgt een nieuw leven met een frisse blik op de toekomst. Meer dan tachtig jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht.

In deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld. De bigband staat garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing. De stem en interpretaties van wereldster Izaline Calister vindt een meer dan uitstekende voedingsbodem in de orkestraties van Meutgeert en de uitdagende begeleidingen van Beets. Kom genieten van deze energieke show op zondag 27 maart om 15.00 uur in de Cultuurkoepel. Kaarten à € 19,50 zijn te koop via www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus. (Foto: Govert Driessen)