Galerie Streetscape opent de Vier Seizoenen

‘Kunst in Castricum’ is de overlappende titel voor een viertal manifestaties die Galerie Streetscape dit jaar organiseert. Zondag 22 januari van 16.00-19.00 uur is het winterfeest met livemuziek en poëzie. Galeriehoudster Saskia Steenbakkers weeft naast de doorlopende tentoonstellingen een rode draad door elke drie maanden wisselwerkingen tussen woord en beeld centraal te stellen. Dorpsdichter Bob van Leeuwen zet teksten op objecten, legt momenten vast die diepgang verlenen aan de dingen en toont zijn werk in een strandambiance.

Voor Mia Wijten is de symbiose tussen taal en beeld uitgangspunt. Op een schijf van een boomstronk is een cirkelvormige tekst als een jaarring ingebed. Zij verzamelt objecten die om woorden vragen. Schilder/schrijver Riann exposeert schilderijen met gedichten, kaarten met vers, diverse bundels en de serie flessenpost. Aja Waalwijk exposeert een serie assemblages waarin munten en spijkerfiguren de hoofdrol spelen. Zijn kunst is anekdotisch en heeft duidelijke titels. Het werk is aangevuld met fragmenten van zijn liedtekst Money is the Gate. Daarnaast exposeert Aja een aantal bekers opgedragen aan overleden dichters, musici en beeldend kunstenaars.

Zijn broer Ben Waalwijk zet het verhaal stil. Kosmische schilderingen met planeten voorzien van draaiende secondewijzers brengen de tijd terug tot een eeuwigdurende nu. De tentoonstelling opent met een hommage aan het woord. Sander Egas en Walter Verdonk vormen het duo Onder de Maan. Ze brengen verrassende liedteksten op muziek van hoog niveau. Dorpsstraat 7 Castricum. Op de foto: Zandroos van Riann.