Ga mee op gratis excursie tijdens de Dag van de Duinen

Castricum – Tijdens de Dag van de Duinen op zaterdag 29 juni vraagt Stichting Duinbehoud aandacht voor de kwetsbaarheid en de schoonheid van de duinen. Ga mee op excursie en ontdek onze prachtige kustnatuur!

Neem rondom de Dag van de Duinen gratis deel aan een van de bijzondere excursies die de organisatie rondom de Dag van de Duinen voor je heeft uitgestippeld. Je gaat op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd! Je kunt deelnemen aan verschillende excursies, voor een greep uit het aanbod zie hieronder:

Excursie: Waterwinning en natuur rondom Castricum aan zee

Wil jij meer weten over de samenhang tussen waterwinning en natuur? Ga mee op pad met deze fietsexcursie en ontdek de belangrijke rol die de duinen spelen bij de winning en zuivering van drinkwater. Hydroloog Sander de Haas gaat je er alles over vertellen. Het duin is rijk aan bijzondere soorten. Bloemen, insecten en in de waterwingebieden de vele soorten vogels gebonden aan riet en open water. Misschien bloeien de orchideeën al?

Excursie: Geschiedenis van waterwinning in de Kennemerduinen

Duinkenner en hydroloog Piet Veel neemt je mee door de geschiedenis van de waterwinning in de Kennemerduinen. In 2003 is de waterwinning in het gebied beëindigd en sindsdien heeft de natuur zich hersteld. Tijdens de fietsexcursie gaan we met eigen ogen zien dat twintig jaar na het stopzetten van de waterwinning de karakteristieke duinnatuur weer op grote schaal aanwezig is.

Aanmelden

Aanmelden of andere excursies bekijken doe je hier: www.duinbehoud.nl/excursies. (Foto: Bos Media Services)