Full of Life Triatlon Castricum afgelast vanwege coronavirus

Castricum – Gelet op de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus hield de organisatie van de triatlon er al voorzichtig rekening mee dat het evenement dit jaar niet kon doorgaan. Nadat de meest recente informatie over de verspreiding van het virus beschikbaar kwam is definitief besloten om de geplande triatlon af te blazen.

Afwegingen
Gert Stoppels, woordvoerder van de organisatie legt uit: ,,Als organisatie hebben we een aantal afwegingen gemaakt die tot deze beslissing hebben geleid. Bij ons staat voorop dat de gezondheid en veiligheid van de deelnemers en de vele vrijwilligers gewaarborgd is. Deze zekerheid is er niet. We hebben nog gedacht aan het doorschuiven van het evenement naar september of oktober dit jaar, maar dit bleek ook geen optie. Op advies van de Veiligheidsregio Noord Holland Noord en de gemeente Castricum verschuiven we het evenement naar 2021. We betreuren deze gang van zaken, maar we vinden een gezonde samenleving belangrijker dan het doorgaan van het evenement. We vinden dat we in de huidige situatie ook geen beroep kunnen doen op sponsors. De lokale ondernemers moeten immers zelf al moeite genoeg doen om het hoofd boven water te houden.”

Deelnemers
Inmiddels heeft de organisatie de deelnemers bericht gestuurd. ,,Iedereen die zich al had ingeschreven heeft van ons te horen gekregen dat men zich voor 2021 niet opnieuw hoeft in te schrijven. We hanteren de volgende keer gewoon de huidige lijst. Wil men de inschrijving annuleren, dan kan dit via de website (www. triatlon-castricum.com). Men krijgt het volledige inschrijfgeld terug. Meerdere deelnemers toonden begrip voor ons standpunt”, aldus Stoppels.

Nieuwe datum
Volgend jaar vindt de triatlon, net zoals in voorgaande jaren, op de eerste zondag in juli plaats. Dit is 4 juli 2021. (tekst Henk de Reus)