Frituurpan op taxi in plaats van geld voor rit

Een 24 jarige inwoner uit Castricum werd zondagmorgen door een taxi thuisgebracht op de Prof. Van der Scheerlaan in Bakkum. Nadat hij daar rond 5.50 uur aankwam, vertelde hij de chauffeur dat hij even geld moest halen. De man woonde in een flat en even later werd er vanuit deze flat een frituurpan op het voorraam van de taxi gegooid. De voorruit raakte beschadigd. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en hield de man in zijn woning aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Zondag omstreeks 5.00 uur werd de politie opgeroepen naar een woning aan de Rijksweg in Limmen te gaan. Hier zou een ruzie gaande zijn waarbij geslagen werd en er mogelijk een mes in het spel zou zijn. Ter plaatse trof de politie een jongeman die onder het bloed zat. Hij had een wond op zijn hoofd. Er waren meerdere ramen van de woning vernield. De 23-jarige bewoner verklaarde onder andere dat zijn keel korte tijd was dichtgeknepen en dat hij met een pannenrek van een gasstel op zijn hoofd geslagen was. Na de mishandeling had de verdachte de ramen van de woning vernield. Zijn identiteit is bekend. Het slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en zal mogelijk nog aangifte doen.

Vrijdag rond 22.50 uur was een aanrijding op de kruising Dusseldorperweg/Dampegheestlaan in Limmen tussen een bromfietser met passagier en een personenauto zonder letsel. De bestuurder van de personenauto reed op de Dusseldorperweg en de bromfiets in tegenovergestelde richting. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto geen voorrang verleend aan de rechtdoorgaande bromfiets, die hiervan schrok, uit wilde wijken en vervolgens ten val kwam.

In de nacht van zondag op maandag een week geleden is ingebroken in drie winkels aan de Torenstraat in Castricum. De dader(s) kwam(en) binnen door het verwijderen van het cilinderslot van een deur. De inbraken zijn in onderzoek. Woensdag kwam er melding binnen bij de politie van een inbraak aan de Henriëtte Roland Holstlaan. Die was gepleegd tussen 19.00 en 22.00 uur. Vanuit de woning werd een verankerde kluis weggenomen.

Maandag een week geleden zijn kleine stukjes gebakken/gefrituurde spons gevonden in de omgeving Wilhelminaplein/Kerklaan. Het ging om stukjes van ongeveer 3×4 en 4×4 cm nieuwe spons. Eigenaars van huisdieren worden verzocht op te passen.