Forza!: ’Gemeente waarschuwt onvoldoende over gebruik lachgas’

De gemeente waarschuwt onvoldoende over het gebruik van lachgas. Vorige week werden ouders van jongeren wel op de hoogte gesteld van de gevaren, maar fractievoorzitter Ralph Castricum vindt dat het beter kan.

De fractie heeft het college gevraagd om met een beleidsnotitie te komen. Ook wil Castricum dat het college haar visie en actiepunten deelt om het gebruik van lachgas onder jongeren te verminderen. ,,Het gebruiken van lachgas is een trend. Lachgas kan leiden tot zuurstoftekort in de hersenen en zorgen voor hoofdpijn, verwardheid en concentratieproblemen. Ook bestaat er kans op bevriezing van de longen”, aldus Castricum.

De drug is volgens de fractievoorzitter ‘eenvoudig in winkel te verkrijgen’. ,,Wij willen meer voorlichting op scholen. Handhavers en jongerenwerkers moeten de gebruikers opzoeken en aanspreken. Bij langdurig gebruik bestaat er zelfs kans op neurologische stoornissen. De gemeente moet niet achterover leunen omdat het gebruik van lachgas (nog) niet verboden is.” Het college heeft vier weken de tijd om de vragen van Forza! te beantwoorden.

Beeld: Forza!