Flexplek wijkagent centrum Castricum

Telefoontjes of mails van wijkbewoners verwerken en meldingen afhandelen; ook dat hoort bij de werkzaamheden als wijkagent. ,,Schriftelijk werk hoort erbij, maar ik zit dan wel in het politiebureau en ben niet zichtbaar in de wijk waar ik hoor te zijn”, zegt Wesley Wessendorp, wijkagent Castricum-centrum aan. Daarom wil deze wijkagent op een andere manier invulling geven aan het schriftelijk werk. Sinds de wijkagenten de beschikking hebben over een notebook is dat ook mogelijk.

,,Ik las het verhaal van een wijkagent die de wijk ingaat met een tafel en twee klapstoeltjes. Een prachtig concept. Wijkagenten moeten voor de bewoners nabij zijn, bereikbaar en beschikbaar. .
Het doel is zichtbaar te zijn op een locatie waar veel mensen samenkomen in de wijk en dat wijkbewoners ook weten waar je op dat moment bent. Zij kunnen dan langskomen en in gesprek gaan over allerlei problematiek in de wijk. De locaties en tijdstippen worden de komende weken bekendgemaakt via het twitteraccount ‘POL_Wessendorp’. Het project zal over enkele maanden worden geëvalueerd.”

Op dinsdag 30 januari ging het project van start in het gemeentehuis. Wesley had een gesprek met burgemeester Toon Mans  over zichtbaarheid in de wijk. Op woensdag 14 februari is de wijkagent te vinden op de Stationsweg 13 van 10.00 uur tot 12.00 uur. Toch liever een gesprek op het bureau? De wijkagenten van de gemeente Castricum zijn te bereiken onder tel.: 0900-8844 of via het contactformulier op www.politie.nl.