Fietsexcursies door Land van Hilde

De campings Geversduin en Bakkum organiseren op vrijdagavond 19 juli in samenwerking met de Stichting Oer-IJ voor hun gasten een fietsexcursie door ‘het Land van Hilde’. Ook bewoners uit de regio kunnen zich daarvoor aanmelden.

In het buitengebied van Castricum en Heemskerk is nog veel te zien dat herinnert aan de vroege historie van dit voormalige getijdenlandschap. Achter elke glooiing, kronkelige waterloop of dijklichaam gaat een mooi verhaal schuil. Oer-IJ gidsen nemen de deelnemers aan de excursies mee op een ontdekkingstocht naar sporen van het ontstaan van dit groene waterrijke achterland.

Deelnemers aan de fietstocht krijgen bovendien het leuke boekje ‘Op Zoek naar het Oer-IJ’ cadeau, met veel extra informatie en een code voor een app met nog twee extra routes voor op de mobiele telefoon.

De kosten bedragen €7,50 per persoon. De excursie start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Meer informatie op de website campinggeversduin.nl, onder evenementen. Inschrijven kan ook via een mail naar info@campinggeversduin.nl (Foto: Pixabay)