Feestelijke opening van de vernieuwde C-vleugel en nieuwe Technasium-werkplaats Bonhoeffercollege

Castricum – Dinsdag 3 december werd om 16.00 uur de vernieuwde bovengang van de C-lesvleugel en nieuwe Technasium-werkplaats van het Bonhoeffercollege feestelijk geopend door Marga Nievelstein, rector Bonhoeffercollege, Toon Mans, burgemeester en Ron de Haan, wethouder onderwijs. De leerlingen en scheikundedocenten activeerden vervolgens samen een spectaculaire kettingreactie door de C bovengang.

Het Bonhoeffercollege is sinds 19 september 2016 officieel een Technasium-school. Dit schooljaar heeft de eerste havo-5 groep de eindfase bereikt: ze zijn volop bezig met de meesterproef voor het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Vanaf nu kunnen leerlingen terecht in een uitstekend geoutilleerd en doelmatig ingerichte Technasium-werkplaats. Al gauw werd duidelijk dat niet zou kunnen worden volstaan met het realiseren van een Technasium-werkplaats, maar dat ook de rest van de bovengang volledig vernieuwd zou moeten worden. In de bovengang vallen direct de glazen wanden van de vernieuwde biologie- en scheikundelokalen op. De scheikundelokalen zijn zo ontworpen dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de ruimte. Tijdens practicum kunnen de lokalen en het kabinet samengevoegd worden tot één grote ruimte, bij theorielessen kunnen de ruimtes juist van elkaar gescheiden worden.

Tijdens de verbouwing van de Technasium-werkplaats zijn twee lokalen samengevoegd tot één grote ruimte waar twee klassen tegelijkertijd O&O krijgen. De ruimtes zijn afgestemd op het proces van onderzoek tot ontwerp. Docenten die O&O lessen geven zijn speciaal geschoold om dit examenvak te geven. Ze hanteren een activerende didactiek en coachen de leerlingen bij de uitvoering van hun projecten.

(Foto: aangeleverd)