FC Castricum verspeelt in slotfase dure punten

Castricum – FC Castricum heeft in de strijd om de vierde plek in de competitie dure punten verspeeld. De Castricummers kregen United Davo uit Haarlem op bezoek en stonden bijna de gehele wedstrijd op voorsprong, maar zagen in de een na laatste minuut toch de 2-2 binnen vallen.

Door Joop Bakker

De Castricummers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong te staan. In de vierde minuut was het Elario Zweet die zich al draaiend tussen twee verdedigers wurmde en het schitterend afmaakte met een lepe trap (doelpunt nr. 99); 1-0. Het werd een stormloop aan kansen voor FC Castricum in het eerste halfuur. Eerst kwam Menno Buijnsters op een voorzet van Joep Kornblum alleen voor de keeper te staan. Hij raakte de bal niet goed, die ging naast. Vervolgens ging Elario Zweet alleen op de keeper af, maar schoot over. Uiteindelijk in de 32ste minuut een mooie aanval over links; Justo van de Werf veroverde de bal en speelde Menno Buijnsters in, die vervolgens op zijn beurt de bal voor bracht bij Joep Kornblum. Hij haalde verwoestend uit en zette het scorenbord op 2-0.

Het venijn zat hem echter de eerste helft voor United Davo in de staart. De eerste echte kans was in de 43ste minuut; Mohammed Darkaoui had zich vrij gespeeld, recht voor het doel van FC Castricum. Zijn goed geplaatste schot belandde in de rechter onderhoek; 2-1. Nog geen minuut later was het Menno Buijnsters die tot twee maal toe de paal raakte en de bal weer voor bracht bij het doel, waar Elario Zweet zijn 100ste doelpunt maakte. Dat doelpunt werd echter

afgekeurd doordat volgens de grensrechter de bal eerder over de lijn was geweest bij de twee-keer-paal-situatie. In de eerste minuut van de blessuretijd een corner voor United Davo. Die werd knoerthard ingekopt door Fouad Malloul en uit de kruising geplukt door Lars Beukers; rust.

Na de rust zag FC Castricum een heel ander United Davo. Blijkbaar had de peptalk van de trainers in de rust geholpen. Nu was het United Davo dat een stormloop aan kansen kreeg, maar die allen werden gepareerd door de sterk keepende Lars Beukers. FC Castricum kreeg nog een kans in de 55ste minuut toen Joep Kornblum de bal voor het  doel bracht. Het schot van Wouter Bruines werd er prachtig uitgehaald door de sterk keepende Antonio Geerlings. Er was United Davo alles aan gelegen om in ieder geval een punt te pakken, want de ploeg strijdt nog volop om zich te handhaven.

Uiteindelijk viel de 2-2 in de op-één-na-laatste minuut van de reguliere tijd alsnog. Alle zeilen werden bijgezet bij FC Castricum. In de vierde minuut van de blessuretijd was het Carlo Vrijburg die aan de linkerkant zijn tegenspeler uitspeelde en in de 16 kwam. Met een knoerthard schot passeerde hij de keeper, echter de bal kwam op de paal en de scheidsrechter floot daarna meteen af; 2-2.

Aanvoerder Thom Heling in duel met zijn tegenstander. (Foto Sandy Klaver)