Expositieruimte Gon Bello vanaf 30 juli open

Limmen – Met ingang van zaterdag 30 juli is de intieme expositieruimte van Gon Bello aan de Lange Akker 21 geopend. Zowel zaterdag als zondag kunnen bezoekers er terecht van 11.00 tot 17.00 uur. De expositieruimte zal telkens in het laatste weekeinde van de maand geopend zijn, zowel op zaterdag als zondag. Buiten deze tijden is bezoek op afspraak (06 16619105) mogelijk.

Gon Bello (foto, links) is beeldhouwster. Haar werkwijze om beelden te maken is anders dan gebruikelijk. Ze maakt geen voorbeeld in klei, maar gaat direct aan de slag met de steen. Bij het uitzoeken van de steen laat ze zich vooral leiden door de vorm en de kleuren die in de steen zitten. Ze ‘leest’ als het ware de steen. Vorm en kleur van de steen zijn vooral bepalend voor het uiteindelijk resultaat, waardoor de beelden variëren van figuratief tot abstract. Eerder heeft Gon al in binnen- en buitenland geëxposeerd. Haar werk is ook op www.gonbello.nl te zien. Op deze website worden ook afwijkende openingstijden gepubliceerd.

Voor deze expositie heeft Gon als gastexposant Marja Lingsma (rechts op de foto) uitgenodigd. Marja is beeldend fotografe. Zij vindt het spannend om te spelen met de ruimte in tijd en de ruimte tussen verbeelding en realiteit. Om vorm te geven aan haar verhalen en gevoelens maakt Marja foto’s waarvan ze delen gebruikt om een nieuw eigen geheel te maken. Meestal maakt ze vrij werk, maar ze heeft in opdracht ook boekomslagen gemaakt en boeken geïllustreerd. Ook Marja heeft een zeer ruime ervaring met exposeren. Meer van het werk van Marja is op www.marjalingsma.nl te zien. (Foto: aangeleverd)