Expositie Gerard Siegers in De Oude Keuken

Bakkum – Tot en met 30 maart is in De Oude Keuken de expositie te zien van de Zaanse kunstschilder Gerard Slegers. Gerards werken hebben als centraal thema natuur en structuur. Er zijn (acryl-)schilderijen te zien uit de series Tuin, Duinen en Vleugels.

Na zijn opleiding aan de kunstacademie in Breda werkte hij eerst in een atelier in een oude school in Zaandam. Hij werkte daar vooral met olieverf, maar na zijn verhuizing naar Krommenie met een atelier aan huis, stapte hij vanwege de mindere geuroverlast over naar acrylverf. Die omschakeling kostte tijd. Nieuwe methodes moesten worden aangeleerd en oude vergeten.

De natuur is voor de kunstenaar een onuitputtelijke bron van inspiratie, naast het werk van andere schilders als Monet en Van Gogh. Maar ook De Kooning bewondert hij vanwege diens kleurgebruik en directe manier van werken. Verdere inspiratie haalt de kunstenaar uit zijn lidmaatschap van de Zaanse kunstenaarsvereniging Tengel.

Naast het exposeren tijdens de plaatselijke atelierroute heeft hij exposities gehad in onder andere Amsterdam, Hoorn, Zaandam, Beverwijk en het verre Kaliningrad.

Alle werken op de expositie in ’De Oude Keuken’ zijn te koop. De expositie is dagelijks te bezichtigen van 9.00 tot 17.00 uur. Het adres is Oude Parklaan 117 in Castricum.

Meer informatie: www.gslegers.nl. (Foto: aangeleverd)