Expositie bijzondere sieraden op De Woude

In het kerkje De Kemphaan op het eilandje De Woude zullen op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, Caroline Blokziel en Margriet Cuypers hun bijzondere sieraden exposeren.

In 1981 startten Margriet en Caroline hun opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven. Daar haalden zij hun diploma goudsmid.

Margriet specialiseerde zich in het diamantzetten in Amsterdam en later ook in het diamantslijpen in Antwerpen. In haar fascinatie voor diamant wil zij de waarde van elke unieke diamant benadrukken. Bij het slijpen zoekt ze naar de beste manier om de vorm en kenmerken van de steen te benadrukken, in haar sieraden verwerkt ze zowel ruwe als geslepen diamant. Als enige in Nederland verwerkt en verkoopt zij het nieuwe en unieke Keizer-slijpsel. Margriet werkt vanuit haar atelier en winkel Blou Amsterdam, waar haar collectie en vakmanschap permanent te zien zijn.

Caroline rondde in Schoonhoven, naast haar opleiding goudsmid, ook de opleiding zilversmid en juwelier met succes af. Zij werkte jaren in diverse ateliers in Amsterdam en heeft daar een passie voor het maken van unieke sieraden ontwikkeld. Haar sieraden kenmerken zich door krachtige lijnen, pure vormen en met zorg uitgekozen kleur- en materiaalcombinaties. Zij combineert graag edelstenen met edelmetaal in haar ontwerpen, om zo de magie van beide volledig tot hun recht te laten komen.

In 1984 organiseerden Margriet en Caroline al hun eerste verkoop expositie. Sindsdien hebben zij veel samengewerkt en vinden het leuk om nu hun werk in de Kemphaan De Woude te laten zien.

Er zal eigen werk zijn, maar ook een collectie vintage sieraden. (Foto: aangeleverd)