Expert Castricum levert energiezuinige apparaten

Castricum – Iedereen voelt de gestegen kosten voor gas en elektra. De meeste huishoudens hebben inmiddels de verwarming een paar graden lager gezet om toch de rekening iets te kunnen verlagen. ,,Door een slimmere keuze te maken kan een hoop bespaard worden’’, zegt Danny de Graaf, mede-eigenaar en bedrijfsleider bij Expert Castricum. Deze week geeft de winkel extra aandacht aan de energiezuinige warmtepompdrogers.

Het gemiddelde gebruik van een nieuwe condens-droger is volgens het energielabel 560KW. Bij een zuinige A+++-droger is dit gemiddeld gereduceerd naar 177KW. Een besparing van ruim 383KW. Uitgaande van een KW prijs van € 0,45 euro is dit een jaarlijkse besparing van € 172.35! Natuurlijk spaar je het milieu het meeste door je droger zo weinig mogelijk te gebruiken en je was zoveel mogelijk te drogen aan de lucht op een waslijn. Maar in de winter valt dit niet mee. Ook doordat we de thermostaat in huis lager hebben staan droogt het minder goed en moeten we ook oppassen voor schimmelvorming wanneer we niet goed ventileren. Een warmtepompdroger kan dus een goede keuze zijn.

Candlelight Shopping

Een voordeel van deze drogers is dat deze lagere temperaturen ervoor zorgen dat je kleding minder snel slijt en krimpt. Ook fijne was kan gewoon in de droger. Danny de Graaf: ,,Natuurlijk hebben we in de winkel nog veel meer apparaten om slimmer en zuiniger met energie om te gaan. Laat u bij ons informeren en kijk of dit aansluit bij uw wensen. Deze week is er in ieder geval extra voordeel op Bosch warmtepompdrogers met tot 100 euro cashback. Ook zijn wij tijdens Candlelight Shopping aanstaande zaterdag open tot 21.00 uur. Tijdens deze avond kan iedereen de heerlijkste kop koffie of cappuccino proeven van een Siemens volautomaat met natuurlijk een fantastische actie bij aankoop en geven we een tas met een smakelijk presentje weg, zolang de voorraad strekt.’’ (Foto: Expert Castricum)