Ex-dorpsarts dankt gulle gevers

Castricum – Op 1 februari nam huisarts Jeroen Tromp afscheid van zijn patiënten en relaties. Hij kijkt daar met tevredenheid op terug: ,,Het was overweldigend en ik ben er nog stil van. Er kwamen tussen de 1500 en 2000 bezoekers op af. Omdat ik had aangegeven geen cadeaus als flessen wijn et cetera te willen hebben, was de creativiteit in presentjes erg groot. Ik kreeg bijvoorbeeld mooie zelfgemaakte kaarten en ook een aantal oude dorpsgezichten. De mensen konden ook doneren voor de stichting ‘Mensen voor Mensen’ en daar hebben velen gehoor aan gegeven.”

Frans Kok is sinds 2004 vrijwilliger bij deze stichting en legt uit waar deze voor staat: ,,Zij biedt mensen met een lichamelijke beperking vakantiereizen aan. Zelf ga ik al een aantal jaren mee als reisleider op een Rijncruise langs Nederlandse en Duitse steden en heb de zorg voor zo’n 50 deelnemers en hun begeleiders. Jeroen vergezelt ons als artsvrijwilliger. De eerstvolgende reis staat gepland voor eind november en als alles meezit gaan we dit jaar weer.” Na zijn afscheid heeft Jeroen Tromp nog niet echt van zijn pensioengevoel kunnen genieten: ,,Toen ex-collega Maaike Doeksen vier dagen in quarantaine moest, heb ik haar waargenomen. Om af te kicken ben ik ook nog actief voor de huisartsenpost in Beverwijk. Dat werk is door het coronavirus in een stroomversnelling geraakt. Er zijn collega’s besmet of denken dat zij besmet zijn en dan moet je je niet met patiënten inlaten. Ik vind het echter nog steeds een leuk en dankbaar beroep.”

Vorige week werden de donaties voor het goede doel bij elkaar opgeteld en nadat de symbolische cheque was overhandigd aan Frans Kok, zei de vroegere dorpsarts: ,,In totaal is er bijna 9600 euro opgebracht en daar ben ik erg blij mee. Ik wil daarom alle gulle gevers, ook namens Mensen voor Mensen, hiervoor heel hartelijk danken.” (tekst en foto: Hans Boot)