,,En toen?’’ Kinderboekenweek 2020

Castricum – Tijdens de Kinderboekenweek gaan we dit jaar terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Je verkent de werelden uit het verleden door het lezen van boeken. Ontdek het verleden tijdens de Kinderboekenweek! Met en zonder boeken! De speciale Kinderboekenweekfolder, die in de bibliotheek ligt, geeft er alle informatie over.

Op woensdag 30 september openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen live meekijken. Het programma heeft aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek. Kinderen voor Kinderen verzorgt een optreden via een livestream.

Tijdreizen! Doe-boekje

In de bibliotheek ligt vanaf 30 september het gratis doeboekje ‘Tijdreizen’ klaar. Kinderen mogen het – zolang de voorraad strekt – ophalen en ermee op expeditie gaan door de tijd. Het doeboekje is voor kinderen van 8 tot 12 jaar en staat boordevol leuke opdrachten.

Hadden de Grieken al raketten? (speurtocht)

Tijdens de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 11 oktober kunnen de kinderen ook meedoen aan een leuke speurtocht. Ze gaan op zoek naar de raketstickers in de bibliotheek. Zo ontdekken ze tijdens de speurtocht leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

Huis van Hilde in de bibliotheek (6-12 jaar)

En toen… kwam er een knappe dame met wel heel bijzondere kleren aan op bezoek in de bibliotheek: Hilde! Een dame uit een lang vervlogen tijd, dat zie je zo aan haar kleding. Wat zou ze komen doen? Spreekt ze wel onze taal? Woonde ze heel vroeger hier en hoe leefde ze dan? Kinderen die dit allemaal willen weten, kunnen langskomen voor een ontmoeting met Hilde. Ze horen dan een spannend verhaal over de tijd waarin Hilde leefde. Ook kunnen ze proberen om als een archeoloog de scherven van een oude pot aan elkaar te lijmen. De toegangsprijs bedraagt € 3,50 per persoon (ook voor begeleiders). Via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl dient men zich aan te melden voor deze activiteit. Hilde komt op woensdag 30 september om 15.00 uur naar de bibliotheek van Castricum.

Videolab Timetravel Airlines

Tijdens een speciale vlucht van Timetravel Airlines gaan de kinderen terug in de tijd. De voltallige bemanning van Bibliotheek Kennemerwaard nodigt ze uit voor een tijdreis langs werelden uit het verleden. Van de watersnoodramp in 1953 tot de tijd van de eerste mensen in de prehistorie. Bekijk de video en vlieg de geschiedenis in!

Nog geen lid van de bieb?

Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! Ook zijn tijdens de Kinderboekenweek geen inschrijfkosten van toepassing. Bovendien krijgen kinderen dan ook meteen de Kinderboekenweekkrant uitgereikt. Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie en ontroerende boeken geschreven waarin je als lezer teruggaat in de tijd. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen. Alleen hoe vind je die boeken in dat grote aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant, maar ouders mogen ook stiekem meelezen! Bibliotheek Kennemerwaard is in Castricum gevestigd aan de Geesterduinweg 1. Kijk op www.bibliotheekkennemerwaard.nl voor meer informatie. (Afbeelding: aangeleverd)